***       Водещите новини за деня       до 13.00 ч.,

...
   ***   
   Водещите новини за деня   
   до 13.00 ч.,
Коментари Харесай

Водещите новини! Край на вноса на руски петрол от днес. „Булгаргаз“ предлага 19% по-евтин газ. Кьовеши: Политици защитават престъпни организации


   ***   

   Водещите вести за деня   
   до 13.00 ч., на 1 март   

 

От през днешния ден, 1 март, България към този момент не може да употребява и да внася съветски нефт за произвеждане на горива.

Това е реалност след решение на Народното събрание.

Първоначално изключението трябваше да е в действие до края на годината, само че депутатите понижиха доста периода, с цел да не се финансира косвено Русия.

От 1 януари беше преустановен и износът на модифицирани артикули. Според сектора това няма да докара до скок в цените на колонките.

Очакванията са те да се задържат към сегашните им стойности.

***

С близо 19 % по-ниска от настоящата за февруари е дефинитивно препоръчаната цена за март, по която " Булгаргаз " ще продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила. Това заяви в прессъобщение публичният снабдител.

***

Антикорупционния фонд разгласява фотография на втори чиновник на Министерство на вътрешните работи пред частния клуб на Мартин Нотариуса и задава нови въпроси към вътрешния министър Калин Стоянов, който през вчерашния ден сподели в изявление, че няма информация униформени да са пазили разстреляния Божанов.

На двата фрагмента, оповестени от Антикорупционния фонд е еднакъв човек. На единия е с полицейска униформа, а на втория е със спортно облекло, а зад него се вижда табелата на SS Club, в който са ходили съдии и прокурори. 

***

Главната прокурорка на Европейски Съюз Лаура Кьовеши предизвести, че незаконните организации имат прекомерно огромно въздействие върху демократичните структури, съобщи ДПА.

„ В нашите производства откриваме хора от бизнеса, политици или чиновници в обществения бранш, които пазят незаконни организации ", сподели Кьовеши пред немския в. „ Зюддойче цайтунг ". 

Европейската прокуратура е самостоятелен и децентрализиран орган, който е акредитиран да преследва закононарушения против бюджета на Европейски Съюз в националите съдилища. Фокусът ѝ е върху закононарушения, свързани с непозволено приемане на евросубсидии или със подписване на контракти с Европейски Съюз, както и върху митнически нарушавания и схеми за измами с Данък добавена стойност.

***

Нинова се опита да изкара, че върнатите българи, които имат присъди, и бежанците са едно и също, т.е.: бежанци с присъди… малко смеси нещата, ето по какъв начин:

Тя уточни, че в формалния документ написа, че на 8 февруари 2024 година от летището в Мюнхен за София са изхвърчали и пристигнали 21 души.

„ Сред репатрираните бяха шестима души, които бяха наказани за ликвидиране, непредумишлено ликвидиране, нанасяне на тежка телесна щета, полови закононарушения, грабежи и пране на пари “, цитира Нинова абзац от документа.

За да ускори резултата, сподели: „ Българското държавно управление и това болшинство трансформират България в наказателна колония за нарушители, убийци, изнасилвачи и перачи на пари “.

***

А в действителност се оказа, че престъпно проявените са българи, които са били на същия аероплан с бежанците; и става дума за две разнообразни групи хора:

На 8 февруари в България са пристигнали 18 жители на Сирия и 6 жители на България - общо 24 лица.

„ Шест жители от тях са с изтърпени санкции отнемане от независимост, българи са и след изтърпяване на наказванията са върнати в България “, сподели той и уточни, че присъдите им са били в Германия.

***

„ Говорил съм доста по какъв начин Европейски Съюз би трябвало да се разшири, само че и да задълбочи вътрешната си интеграция. 

Членството в Шенген е един от тези критерии. Консолидирането на напъните минава през това България да бъде пълновръстен член на Шенгенското пространство “.

***

През последните седмици съветският президент Владимир Путин обществено загатна, че би бил отворен за полемики за преустановяване на войната в Украйна при изискванията на Москва, защото военната интензивност на Киев се забавя, написа The Wall Street Journal, като разгласява данни от план за спокойно съглашение от 2022г.

***

" Хиляди хора се събраха пред църквата " Света Богородица " в югоизточния московски регион " Марино ", с цел да се простят с  Алексей Навални ", съобщи опозиционната на Кремъл телевизия " Дождь " ( " Дъжд " ).

Тялото на починалия бе докарано малко преди 13 часа българско време. То бе посрещнато с овации и възгласи " Навални ", " Навални ", " Ти не се опасяваше и ние не се опасяваме ". Опелото стартира в 13 часа.

Още от през вчерашния ден в региона бе засилено полицейско наличие. Към 12 часа българско време полицията загради директния път от метростанция " Марино " към православния храм.

ВИДЕО

***

СНИМКА 

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР